MEKTUP EDEBİYAT DERGİSİ - akademitarih

EN YENİ MAKALELER

Post Top Ad

Your Ad Spot

10 Şubat 2021 Çarşamba

MEKTUP EDEBİYAT DERGİSİ

 



Sanata, Kültüre, Edebiyata ve Tarihe Milli Bir Bakış

MEKTUP EDEBİYAT DERGİSİ


Söyleşi: Havva Nur ÖZDEMİR

Mektupedebiyatdergisi.com isimli edebiyat, eğitim, kültür-sanat ve düşünce üzerine yayın yapan internet sitesi Türk Kültürüne milli bir bakış açısı sunuyor. Çok sayıda takipçisi bulunan siteyi isterseniz gelin hep birlikte tanıyalım. Sorularımızın cevabını Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı, Yazar ve Şair Çelebi ÖZTÜRK’en alıyoruz.

Kim Bunlar?

Öztürk ve yayın ekibi Mektup Edebiyat Dergisi’nin yayın ilkelerini şu ifadelerle tanıtıyor. “Milli ve manevi değerlere bağlıyız. Devletimizin bekası, ilerlemesi, gelişmesi, kalkınması ve milletimizin refah düzeyinin yükselmesinden yanayız. Bu doğrultuda edepten yana tavır alan, edebiyat, eğitim ve kültür – sanatı araç olarak gören, düşüncelerimizi bu doğrultuda kullanan topluluğuz” diyor.

Türk Edebiyatının gelişmesinden Yana Yayın Politikası

Türk Edebiyatına yeni isimler, yeni eserler kazandırmaktan yana olduklarını ifade eden Öztürk kendilerini şu ifadelerle tanıtmaya devam ediyorlar. “Bu düşünce doğrultusunda bir araya gelerek fikir üretmeyi, bir şeyler öğrenmeyi ve yeni ürünleri Türk edebiyatına kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun için her ay toplantılar yapmayı, çeşitli etkinliklerle yazarlarımızı tanıtmayı, imza günleri düzenlemeyi ve buna benzer kültürel etkinliklerle güzel olan girişimlerin en iyisini yapmayı arzuluyoruz.  Türk kültürüne sataşmayla, kavgayla, gürültüyle değil güzel olan şeylerle hizmet etmeyi düşünüyoruz. Bu düşünce çerçevesinde hizmet eden, etmek isteyen herkese kucak açarak dostane duygularla bir arada olmayı düşünüyoruz.” Dedi

Mektup Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Çelebi ÖZTÜRK
 

Neden Mektup?

Mektubun çok önemli iletişim ve kültür kaynağı olduğuna dikkat çeken Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü “ Türk toplumunun önemli iletişim araçlarından mektup, teknolojinin gelişmesiyle hayatımızdan çıkardığımız, yeni neslin unuttuğu önemli bir nostaljidir. Büyük bir heyecanla beklenir, kimi zaman sevinç, kimi zaman hüzünle karşılanır ve sevdalıların yüreğindeki
yangına su serper. Özlemi, hasreti kavuşturur. Ucu yanık sarı kâğıtların yangın yürekleri söndürdüğü önemli bir buluşmadır mektup. Dostluklara merdiven olan, gönül köprüleri kuran, küslüklere son veren, sessizliğin sesi, gözyaşının mendili olan mektup, büyük bir destek, büyük bir sevinç ve kolektif çalışmayla yayın hayatına merhaba dedi. Toplumsal yaşam konularında uzman isimler, akademisyenler, şair, yazar, araştırmacı, tarihçi, halk bilimci, senarist, sinema ve tiyatro oyuncuları, yönetmen, çocuk edebiyatçıları, kültür-sanat adamları ve yayıncıların katılımıyla geniş bir okur kitlesine ulaşarak, toplumsal gerçekleri unutturan, bilimsel gerçekleri göz ardı eden, milli ve manevi değerlerimizin yozlaşmasına neden olan bütün olumsuzluklara karşı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla geçmişini unutmayan Türk halkının özlemlerine çare olmak için yola çıktık” diyor.

Yozlaşmaya Karşı Mücadele

Basılı ve internet yayınlarıyla toplumu yozlaştıran her türlü yayına karşı ‘milli halk edebiyatı’ düşüncesini öne çıkarmak ve bu düşünce etrafında bir araya gelen edebiyatçılarla yozlaşmaya karşı mücadele etmek için böyle bir yayın kararı aldıklarını ifade eden Şair- Araştırmacı ve Yazar Çelebi Öztürk “ Yayıncılık tekelini kırarak milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kutsal değerlerine bağlı, vatanını ve bayrağını seven gençlerin yetişmesine kılavuzluk yapabilmek için yayındayız. Türk edebiyatına yeni isimler ve özgün eserler kazandırmak en önemli amacımız” şeklinde konuşan Öztürk sözlerini şöyle tamamladı “ Yukarda sözünü ettiğimiz yayın ilkelerinde toplumun derdi ile dertlenen herkesi bizi desteklemeye çağırıyoruz. Yayın ilkelerimiz ve ailemize katılmak isteyenler ayrıntılı bilgileri mektupedebiyatdergisi.com adresinden öğrenebilirler” dedi.

Mektup Edebiyat Dergisi Resmi Sitesini
Görmek İçin TIKLAYINIZ


İsim Yapmış Yazarlar

Mektup Edebiyat Dergisi yazar kadrosunun şu isimlerden oluşuyor: Çelebi ÖZTÜRK, Ali KAYBAL, Behiye YILMAZ, Beste BEKİR, Burak SERDENGEÇTİ, Elif YAVAŞ, Hasan CANAT, Opr. Dr. Ahmet DURUKAL, Ömer KARSLI, Sibel Unur ÖZDEMİR, Selma SAYAR, Şener BULCUN, Mehmet Necati DEMİRCAN”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayın takipçilerimiz hakaret etmeden yorumlarınızı yapabilirsiniz.

Post Top Ad

Your Ad Spot